Pasak mitybos specialistų, šaldymas priklauso prie sveikiausių produktų išsaugojimo metodų. Užšaldžius produktuose išlieka gerokai daugiau vitaminų nei, pavyzdžiui, konservuojant. Šaldytų produktų skonis lyginant su konservuotais mažiausiai skiriasi nuo šviežių. Ir šiuo atveju nukenčia tik C ir B grupės vitaminų kiekis. Kitų vitaminų ir mineralų temperatūrų pokyčiai taip pražūtingai neveikia.

Specialistai priduria, kad jei pagaminti pusgaminiai yra nedelsiant sušaldomi, laikomi nurodytoje temperatūroje (neatšildomi, o nežymūs temperatūros pasikeitimai neturėjo įtakos jų sušaldytam būviui, formai ir pan.), vartotojas juos paruošia laikydamasis  nurodytos jų paruošimo vartoti instrukcijos, tokių  pusgaminių maistinė vertė bei kokybė išlieka tokia pat kaip ir paruoštų vartoti atšaldytų pusgaminių.  Jie paklausūs, nes iš jų galima greičiau paruošti patiekalus namuose bei viešojo maitinimo įstaigose. Taigi, šaldyti pusgaminiai iš tikrųjų palengvina buitį.

O ar girdėjote apie šaldytus pusgaminius, kurie ne tik palengvina buitį, bet ir yra puikaus skonio? Vieni iš tokių yra žuvų piršteliai „Viking“. Prieš atrenkant skonį šiems piršteliams, į pagalbą buvo pasikviesti įvairaus amžiaus vaikai ir būtent su jais buvo išrinktas skaniausias variantas. Tai gali būti gera alternatyva vaikams, kurie nemėgsta nei žuvies, nei žuvų pirštelių, pagamintų iš filė – žuvų gabalėlių, apvoliotų džiūvėsėliuose. „Viking“ žuvų piršteliai yra pagaminti iš maltos žuvies, tad tai yra puiki išeitis tėvams, norintiems, kad jų vaikai gautų žuvyse esančių naudingų medžiagų.

Visų pirma žuvis – tai svarbus baltymų šaltinis, kurį lengvai įsisavina ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Reikėtų pabrėžti, kad ir tai, jog žuvis mineralinėmis medžiagomis bei vitaminais lenkia mėsą. Joje gausu A, D, C, PP, E ir B grupės vitaminų, taip pat – optimalus kalio ir fosforo kiekis. Jūrinių žuvų sudėtyje yra daugiau jodo junginių, bromo; gėlųjų vandenų – aliuminio, geležies. Ypač vertingos žuvyse polinesočiosios riebalų rūgštys. Mažindamos cholesterolio kiekį kraujyje, jos taip pat mažina širdies ir kraujagyslių sistemos ligų, ypač aterosklerozės, atsiradimo riziką.