Ingredientai:

  • 700g- 1kg molvos filė
  • 3 šaukštų druskos
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 citrinos
  • ½ puodelio sviesto
  • 1 ½ puodelio duonos trupinių
  • ½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas:

1. Į dubenį supilkite 8 puodelius vandens, jame ištirpinkite 3 šaukštus druskos. 30 min dubenyje pasūdykite molvą kambario temperatūroje. Išpilkite sūrymą ir nuplaukite bei išdžiovinkite menkę. Vieną pusę pagardinkite druska ir pipirais.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C.
3. Perpjaukite pusiau citriną. Vieną pusę nulupkite, o kitą supjaustykite griežinėliais.
4. Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies ištirpinkite 1/4 puodelio sviesto. Kepkite molvą, kol filė įgaus auksinę rudą spalvą iš abiejų pusių (apie 5 min kiekvienai pusei).
5. Perkelkite filė į kepimo skardą; ant žuvies išspauskite nuluptą citrinos pusę.
6. Dubenyje sumaišykite duonos trupinius, parmezano sūrį, pipirus ir citrinos žievelę. Padenkite filė šiuo mišiniu. Likusį sviestą supjaustykite gabalėliais ir padenkite filė viršų.
7. Kepkite filė įkaitintoje orkaitėje, kol duonos trupinių mišinys įgaus auksinę rudą spalvą ir menkės lengvai suskyla paspaudus šakute (15–20 minučių).