Ištikimiems jūros gėrybių mėgėjams – išskirtinai gardus kalmarų receptas.

Ingredientai

  • „Premia” kalmarų filė
  • ypač tyras alyvuogių aliejus
  • druska ir pipirai
  • petražolės
  • citrina

Paruošimas

Išimkite kalmarų file iš šaldiklio ir palikite atšilti 30 min.

Įkaitinkite ketaus arba sunkią grilio keptuvę. Jei gaminate lauke, leiskite kepsninei stipriai įkaisti.  Norint kad nesukietėtų, kalmarų kepsnius iškepti reikia greitai.
File kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į vidutinį dubenį įdėkite kalmarus apliekite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Prieskoniais gardinkite TIK IŠKEPUS.
Kepkite kalmarus 1–2 min. ant abiejų pusių, kol lengvai paruduos. Perkėlus į lėkštę, pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite šviežiu alyvuogių aliejumi, papuoškite petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltelėmis.